朋友係尖沙咀返工,等佢收工一齊食飯。佢話呢頭有間越南餐廳好好食,性價比好高,我都好耐無食過PHO,都想試下,所以就等佢帶我搵食啦🤣🤣🤣呢間餐廳位於佐敦九龍仔公園附近,好近地鐵站,都幾容易搵到。食飯時間都幾多人係出面等位,😆餐廳座位唔多,有bar枱位,自己一個人食嘅時候,坐bar枱唔洗同人對望都唔錯咖🤣🤣🤣裝修充滿越南風格,吊燈都係竹制🌟🌟越萊經典撈檬 $60檬粉好大碗,😳有香茅牛肉、厚切燒豬扒、豬頸肉,仲配有紅蘿蔔絲、白蘿蔔絲、青瓜絲,非常足料。全部肉都好好食,肉質口感唔錯,豬扒唔會韌,牛肉用香茅醃過,食落好香口。豬頸肉都煎得啱啱好,有少少脆😛加埋秘制甜酸醋撈埋檬粉一齊食真係好適合🥰🌟越式自選湯粉 $48今次點左手撕雞絲同豬軟骨配河粉,牛骨湯清甜,可以自己落芽菜同金不換,加幾滴青檸汁落去,酸酸地咁,幾開胃。🌟越萊蒜香牛油雞翼 $36雞翼係必叫,有五隻,一入口已經食到香濃蒜味同牛油嘅香味,炸到雞皮卜卜脆,但肉質嫰滑,非常juicy,食唔停口😛😛。青檸梳打+$6 加$6可以有特色飲品,青檸梳打好飲👍🏻熱柑桔蜜 (跟餐免費)柑桔蜜唔會太甜,都幾好飲總括黎講,呢間餐廳cp值極高,非常抵食😛兩個

🌟越萊經典撈檬 $60

🌟越式自選湯粉 $48

🌟越萊蒜香牛油雞翼 $36

青檸梳打+$6
加$6可以有特色飲品,青檸梳打好飲👍🏻

熱柑桔蜜 (跟餐免費)
柑桔蜜唔會太甜,都幾好飲

總括黎講,呢間餐廳cp值極高,非常抵食😛兩個人先食左$150,仲要食到好飽😆