2021-06-01
堅離地 𝟕𝐩𝐨呢個名相信大家都自己領略到🤫呢間餐廳充滿着土耳其特色嘅燈飾🌟枱上面嘅餐桌布都係呢種民族風𝐩𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫𝐧🇹🇷成個環境都好啱打卡都幾靚㗎🥰——————————————❶ 中東串燒(雞/羊各一串)配中東皮塔餅 $𝟕𝟖雞肉同羊肉串中間都有夾雜住啲洋蔥,紅椒,青椒🫑豐富返個口感,而呢啲都烤到焦焦地咁好惹味🥰雞肉同羊肉嘅肉質入口都唔會好嚡,香料味都幾足🌟羊肉唔會有陣騷味👍🏻但未到𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲,但個人覺得雞會烤得好食啲🌟 側邊有啲好輕盈嘅酸乳酸,覺得沾起黎食又幾夾幾好味喎🤣❷ 印度乳酪黃咖喱配皮塔餅 $𝟕𝟖咖喱都算係幾濃味🍛唔係好辣嗰種,裏面仲有好多嫩滑嘅雞肉🐔加埋啲好淋,索晒啲汁好入味嘅薯仔同埋蕃茄🍅一樣咁正💛嗰塊餅感覺比較煙韌,薄薄地,但大大件🌟有少少麥味,用嚟點咖喱汁就一流🤪✨一開始感覺串燒個嗰都幾細份🤣但食食吓又覺得啱啱好🌟跟餐仲會送野飲🌟但凍飲就要加錢了💰
——————————————
❶ 中東串燒(雞/羊各一串)配中東皮塔餅 $𝟕𝟖
側邊有啲好輕盈嘅酸乳酸,覺得沾起黎食又幾夾幾好味喎🤣
❷ 印度乳酪黃咖喱配皮塔餅 $𝟕𝟖
一開始感覺串燒個嗰都幾細份🤣但食食吓又覺得啱啱好🌟