聽講佐敦一間超級大間嘅火鍋私房菜,今次就約咗位朋友想去食,按人頭收費,而且係半任食嘅。入到去之後就先有啲前菜小食,有四款唔同,都幾吸引。之後就揀雞煲,我哋選擇咗BB辣,都幾入味,而且好大兜,如果驚食唔晒最好同佢講少啲雞,因為食完都飽左一部份。不過都幾好食的,裏面有啲芫荽,好香!仲可以加啲佢配搭埋比你嘅魷魚,估唔到個味道都幾夾,好爽口!與此同時有好多高質素嘅海鮮都會包埋,已經幫你調味同埋煮熟左,直接食就可以,味道好新鮮。食完雞之後就可以揀個湯底,我哋就揀咗蕃茄湯,味道香濃夠新鮮。最值得提嘅就係佢會有一個海鮮拼盤,部份海鮮可以重複落單,有部份貴價小小嘅海鮮就只有一次性,不過見到無論係size定係口味都係好大同埋好新鮮,出去買都唔平啦。同埋一個高質素小小嘅牛都好重要,見到佢啲花紋分布好靚,而且食落去都好滑,口感一流。其實仲有好多其他嘅手打魚滑,餃子,各式各樣嘅丸,仲有非常香脆嘅炸魚皮,響鈴同埋夠晒豐富嘅蔬菜,當然食完都可以繼續叫,不過正常食完呢啲應該已經飽到飛起!同埋出面啲飲品都可以自己揀,任飲,所以幾百蚊食到咁豐富嘅海鮮雞煲火鍋,包食到飽,真係抵食。

入到去之後就先有啲前菜小食,有四款唔同,都幾吸引。