2024-02-24 20 浏览
今晚约朋友食饭,我想食清清地,但朋友又想食得丰富啲,于是选择左火锅放题,钟意食咩就食咩,可以各取所需。去左佐敦伦敦广场大锅口海鲜火锅店,任饮任食每位都系$228再加一,都算几低食。火锅店内好阔落,坐得都算舒服。先黎个麻辣鸡煲,虽然辣辣地但好香好惹味,鸡肉厚嫩滑。食完鸡煲就拣左个椰子鸡汤底打边炉,椰子鸡汤味道香浓又够甜。火锅配料极多,因为我想食清啲,所以多数点菜、莴笋、茶树菇、鲜冬菇、鸡脾菇、豆腐、冬瓜、秋葵..其中莴荀好爽口好新鲜。虽然我冇食牛,但朋友话呢个安格斯肥牛牛味重,而且见佢纹理色泽都好靓。点左四宝丸,佢啲丸系手打,好弹牙海虾鲜甜,脆脘鱼腩肥厚爽脆,鹅肠都一样系爽口,总括黎讲系非常抵食

点左四宝丸,佢啲丸系手打,好弹牙