2024-04-08
今日想同大家介紹一間西餐廳,我覺得佢嘅出品同佢個名一樣,咁有heart,話說今日同朋友出咗佐敦,中午時經過見到廟街有間裝修幾靚嘅西餐廳,咁啱隔離有途人行過話:「咦!呢間新開架喎,不如入去試吓!」,有啲興趣嘅我,都捧住一種行過路過唔好錯過嘅心態,跟住同個friend講,不如我哋都入去試吓😂。我哋叫咗2個set lunch。是日餐湯-意大利青瓜🥒薯仔湯本來聽個名配搭好似有啲怪,但飲落又幾好飲,唔會有草青味,又唔會得個咸字,味道剛剛好,Good!All Day Breakfast $128全日早餐嘅食物同平時出面嘅差唔多,有脆薯餅、煙肉、豬肉腸、蘑菇、粟米粒、炒蛋、沙律菜、煙三文魚及酸種麵包多士。但呢間係我食過咁多間嘅全日早餐,覺得比較好食嘅一間,沙律菜好新鮮,好嫩,完全無苦澀味,配搭日式芝麻醬,好食。煙肉、脆餅好香脆、炒蛋嫩滑,豬肉腸、煙三文魚唔會好咸,肉質ok,值得一提酸種麵包多士,脆卜卜好好食,整體呢個全日早餐100分。香煎澳州草飼肉眼牛扒(8安士)$178叫咗5成熟嘅牛扒,火候控制得啱啱好,唔會過熟,牛扒好香牛味👍,薯條香脆,沙律菜新鮮好食。熱抺茶鮮奶 +$20叫set lunch
我哋叫咗2個set lunch。
是日餐湯-意大利青瓜🥒薯仔湯
All Day Breakfast $128
香煎澳州草飼肉眼牛扒(8安士)$178
熱抺茶鮮奶 +$20
叫set lunch 就可以+$20叫一杯$60以下嘅飲品,抺茶好香唔會苦👍。
凍焦糖鮮奶咖啡 $20
鍾意飲咖啡嘅我,唔會放過任何機會🤣,呢度嘅咖啡好香濃,唔苦澀,佢有好香嘅焦糖味,但唔會過甜搶咗咖啡味,相信係靚野。開頭送嚟,我係到諗咁細杯嘅,但飲落原來又唔係少喎,我食完嘢仲飲緊😂。
餐牌寫推廣期內11:00-2:30 不收10%服務費,不過唔知推廣到幾時喇!
整體評價,我覺得食到好食嘅嘢好開心,食到廚師用心製作,食材新鮮,明顯係靚啲嘅材料,擺盤靚,環境舒適,味道好,一定會再去。
店鋪資料 🏢: Heart Bar & Restaurant
地址: 佐敦廟街285號地舖