2023-10-25
今次同朋友去到尖沙咀柯士甸路小號附近食串燒!大家今日都想食有啲海鮮嘅居酒屋!今次就選擇咗好友日式和風裝修設計風格嘅狐狸食堂!門口都用正式嘅和風設計!好亮麗!今次我哋叫嘅串燒大概係咁多:叫咗一個豬肉嘅串燒套餐4串4種口味$168醬燒年糕豬腩卷燒野菜豬腩卷小蘋果肉桂豬腩卷燒煙肉蕃茄卷所有豬肉嘅串燒味道好獨特,一定要去食!份量亦都好抵食,再加上小蘋果肉桂嗰個係最難忘!最後飲品我就叫咗波子汽水:$38蒜蓉牛油燒虎蝦 $88/2隻蒜蓉牛油非常之夠虎蝦質感彈牙甜滑!而蒜蓉牛油味道亦都非常突出!虎蝦肉,亦都食到又蒜蓉牛油嘅味道!牛油燒北海道貝柱$78牛油燒北海道貝柱質感非常彈牙,味道亦都非常香濃!再加上七味粉更加滋味!燒鱈魚條$48呢個香香脆脆燒鱈魚條,除咗咬落香口之外,配上特製沙律醬食落去亦都非常好食!口感薄脆食落好過癮!狐狸烏龍麵;$45 配上兩個福袋豆腐再加清淡湯味烏龍麵非常開胃食落去棉質亦好幼滑!蒲燒鰻魚 $68鰻魚散發着鰻魚汁嘅香味,再加上蒲燒令到成個肉質更加彈牙幼嫩!除咗味道好食之外,口感亦好難忘!狐狸食堂柯士甸路14號喬峰大廈地下西號舖
今次我哋叫嘅串燒大概係咁多:
叫咗一個豬肉嘅串燒套餐