2023-03-27
今朝約咗好友去佐敦Cafe嘆咖啡☕️,傾到晏晝開始肚餓就係附近搵嘢食,行到文英街見到呢間日式居酒屋門口幾靚幾吸引,見到佢哋仲有Set Lunch ,所以入去試吓。入面佈置好日式和風,除咗日式燈籠🏮、旗仔,牆身放咗好多日本酒,有一幅好靚嘅富士山櫻花畫,仲有貼左好多動漫卡通海報,見到好多我好鍾意嘅人物😍🥰我哋叫咗2個Lunch 定食,再加少少燒物,Lunch 定食 包咗沙律🥗、味噌湯 ✨東京時令壽司定食(七貫)付 :牛肉烏冬 七貫壽司每款用料都新鮮,今日仲有拖羅😍刺身全部都好大件👍🏻個烏冬質地好好食,係我鍾意嘅味道,牛肉片牛味濃,湯底也配合得幾好。✨日本吉列豚肉拼吉列蝦 定食一上枱見到金黃色個樣咁靚已經好想食,吉列蝦好大隻,肉質爽口。吉列豚肉香脆,吃起來又不會感到油膩。✨燒物:厚燒牛舌芯 + 德島雞肉棒牛舌芯燒得啱啱好、好香,調味亦適中。雞肉棒係免治雞肉再加軟骨,所以食落去好有咬口,個蛋汁先係重點,好食到我地要拎埋黎撈D白飯食😆😂食飽飽臨走時我哋先見到,原來門口一入嚟有一個日式包廂房,好啱一班朋友聚會。餐廳D staff 好nice , 服務周到,食物來到又會好細心介紹返👍今日呢餐食得好滿足
我哋叫咗2個Lunch 定食,再加少少燒物,
Lunch 定食 包咗沙律🥗、味噌湯
✨東京時令壽司定食(七貫)付 :牛肉烏冬
七貫壽司每款用料都新鮮,今日仲有拖羅😍刺身全部都好大件👍🏻
✨日本吉列豚肉拼吉列蝦 定食
一上枱見到金黃色個樣咁靚已經好想食,
✨燒物:厚燒牛舌芯 + 德島雞肉棒
牛舌芯燒得啱啱好、好香,調味亦適中。
今日呢餐食得好滿足☺️