2018-02-14
排着隊食團年飯,係柯士甸道放工,大佬帶我地去食好野。佢話魚翅撈飯喎!看似黑暗的街角,點知係全院滿座的金撈。一坐低店員已經急不及待咁招呼我哋,第一件事放低所有嘅混醬,款式比其他店多喎,我哋快快手自己撈掂。跟住另一位店長已經向我哋推介鎮店之寶-金撈老鴨湯既然係招牌湯底,大佬俾錢梗係乜都試吓!滾左大概10分鐘,阿姐就過嚟幫我地手啦!仲特別提我地記得首先品嚐湯底,然後才打火鍋。先嚐一口湯,店長同我地講老鴨湯經精心燉煮超過兩小時,風味獨特,鴨肉有多種食療效果,對身體有益,入口果然好味到不得了,尤其是我屋企少湯水飲,呢碗湯簡直係清泉大佬話係正宗老鴨湯,配以不同配料及店家秘方燉煮,夏天又唔會驚熱氣,今天又到滋潤,一年四季均適合食用。首先來一下小食,糖心黃金皮蛋,夠晒特別,而且子薑帶有微酸味,非常開胃。店內的竹遮茅根水又是誠意自家製飲品。清甜而且生津解渴。我哋仲叫咗個晚市雙子星,即係特價孖寶聽講久不久就會轉下款,今次就係鮑魚配牛肉粒,都只不過係 $138。限量發售嘅南非鮑魚,爽口彈牙手快有手慢冇嘅招牌本地手切牛頸脊,食完令人回味無窮。我哋今晚坐大廳,見到店裏面其實設有三間貴賓房可供預訂,開 party
店內的竹遮茅根水又是誠意自家製飲品。清甜而且生津解渴。
限量發售嘅南非鮑魚,爽口彈牙
手快有手慢冇嘅招牌本地手切牛頸脊,食完令人回味無窮。
我哋今晚坐大廳,見到店裏面其實設有三間貴賓房可供預訂,開 party 都得。聚埋一齊食團年飯最啱