2021-02-15 678 浏览
-••••••••••••••••••••••••••••••🇰🇷星星 Pho Cha (佐敦)📍地址:佐敦文英街18号文英楼地下☎️电话:26872128⏰营业时间:11:00-01:00🙈首先佢个前菜认真麻麻,豆芽同菠菜都叫做正常,但泡菜太酸、唔爽,最难食系个唔知萝卜定乜黎,劲腍,口感十分古怪,同埋个茄子都无乜特别🤭海鲜大酱汤🍛大酱汤既料都算系多,无乜特别材料,都系平时啲大葱、辣椒、金菇、豆腐,仲有跟饭,豆腐量都几多,通常食大酱汤豆腐都系得两、三旧,同埋佢系用硬身少少既豆腐,平时食既大酱汤好似都系用嫩豆腐,跟住海鲜就系啲好细既八爪鱼仔同虾肉,有几只蚬,质素普通,反而个汤系几好饮既,大酱味都几浓同香。五花肉紫菜包饭🍚紫菜包饭都几大份,有9件大大件,馅料十分足,甘荀、青瓜、腌萝卜、蛋、蟹柳、肠仔、生菜、辣椒仲有烧五花肉。份量大,但卖相麻麻,呢张相已经系佢地员工拎入去执过再出,一开头上果阵系散哂😅味道中等,五花肉比例少,食落得少少五花肉香味,所以我觉得下次可以试下佢地其他口味既紫菜包饭。韩式米肠🇰🇷呢样韩国特色食物真系未必个个岩食,唔钟意既人可能会觉得腥同核突,钟意既人(例如我🤣)就会觉得
🇰🇷星星 Pho Cha (佐敦)
📍地址:佐敦文英街18号文英楼地下

五花肉紫菜包饭

五花肉紫菜包饭🍚

韩式米肠

韩式米肠🇰🇷
呢样韩国特色食物真系未必个个岩食,唔钟意既人可能会觉得腥同核突,钟意既人(例如我🤣)就会觉得好香。呢间既米肠有啲过腍,可能蒸既时间耐,而且味道较平时既米肠淡,不过佢都有跟辣椒粉同盐,点完会比较好食。其实韩式米肠系主要原料系猪血同冬粉塞入猪小肠,食法好多样,有就咁蒸、有加埋炒年糕食、有啲会加其他食材一齐炒、有啲会用黎煮泡饭食。如果未食过又想试既朋友,第一次食唔建议拣清蒸,未必个个都接受到果只味道😝

🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷

呢间韩国餐厅我个人觉得味道中等啦,而坐位距离就比较窄,但胜在价钱比好多韩国餐厅算实惠,份量又都几足,而且菜式都几多样,我见佢仲有啲set,乜都有啲,价钱都几公道,下次大家经过不妨去试下,但如果星期六、日记得早啲去等位啊,因为都几多人,同埋佢地好似有得book位的👍🏾

海鲜大酱汤