2021-06-22
一坐底個店員已經好熱情咁拎左張剪報出黎同我地介紹佢地既必點菜式, 再睇埋個餐牌我地都叫左幾樣不錯既野☺️黃金入球(半份)$78其中一樣上過報紙既菜式, 我地見賣相幾吸引叫左半份黎試☺️ 睇落個樣有啲似平日打邊爐果啲滑, 食落外皮超脆, 墨魚丸彈牙, 再配埋個鹹蛋黃, 又幾得意wor 😎泰式酸辣鳯爪🐓($67)食泰國野一定唔會錯過酸辣鳳爪, 真係唔係每個地方都整得好食嫁🤫 呢度既鳳爪醬汁調配得十分好, 仲要辣得勁過癮😍 鐘意既可以食埋啲吸曬醬汁既沙律菜🥗 而家諗返起都流口水🤤泰式飛天通菜🥬($76)通菜發揮正常, 不過都幾辣下, 重點係啲通菜唔會炒到好老同太油👍🏽泰式青檸燒牛肉🐄($98)呢個真係冇得頂, 絕對係成餐飯最有驚喜, 基本上一擺落口即刻會俾個味道同質感震懾到🤩 牛肉超軟身, 帶少少粉紅色再加上個淡淡烤過既味道同埋泰式醬汁, 真係令人慾罷不能🥳 想食好啲既可以食再靚啲既牛, 我地都係抱住試下既心態, 所以叫左個正常牛, 都已經咁好食, 真係想像唔到靚一級既牛會係點🤣泰式海鮮冬蔭公湯🥘($109)通常冬蔭公都係用銅既煲裝, 呢度就用左石鍋, 所以上菜既時候個湯仲不停係度滾緊嫁🤩 唔好
黃金入球(半份)$78
泰式酸辣鳯爪🐓($67)
泰式飛天通菜🥬($76)
泰式青檸燒牛肉🐄($98)
泰式海鮮冬蔭公湯🥘($109)
通常冬蔭公都係用銅既煲裝, 呢度就用左石鍋, 所以上菜既時候個湯仲不停係度滾緊嫁🤩 唔好睇佢細細鍋, 但係其實都好足料👍🏽 青口, 魷魚同埋蝦, 湯方面就唔算太辣, 不過都幾惹味
椰青冬蔭公炒飯🥥($160)
呢個飯係今餐第二高分, 真係名符其實有椰子既香味, 好少炒飯可以做到呢個效果🙃 除左椰香之外, 炒飯入面真係有啲椰子肉一齊炒, 食完啲飯仲可以刮埋椰子啲肉黎食添👍🏽
食完就終於明白點解咁多人都要黎食, 因為水準真係極高, 會俾到好多意想唔到既味道你🥰 有機會一定會再黎多次試埋其他野🥳 如果大家睇完我介紹心思思想去食既話就記得打電話卜左位先, 費先去到冇得食失望而回☹️