2021-07-30 17 浏览
今日同朋友去開佐敦嗰邊買嘢,行都肚餓見到依間專門食越南牛肉粉嘅餐廳,見到餐牌都好吸引而且望落餐廳座位都好舒適闊落!坐低之後好快就叫咗嘢食就叫咗一個火五火車頭牛肉粉、手作挪威煙三文魚米紙卷、香草大蝦青木瓜沙律🥗仲叫咗一個凍咸檸梳打同埋白桃冰茶🧃火五火車頭牛肉粉 $62食越南粉不嬲都鍾意叫火車頭牛肉粉食,又多嘢食又係特色嘅食物,呢度嘅火車頭牛肉粉都係有札肉同埋生牛肉、熟牛肉同埋和牛牛丸🤤佢哋嘅河粉份量都好多,而且煮到彈牙唔會好林👍🏻佢哋有得揀要河粉定係模粉!手作挪威煙三文魚米紙卷 $48米紙卷睇落都非常吸引,份量都好多一份有6件,米紙卷的外皮非常薄身,有生菜粉絲同埋三文魚,成件食起上嚟非常有口感🤩香草大蝦青木瓜沙律🥗 $52 青木瓜沙律去食泰國嘢或者越南野必定會叫嘅沙律🥗覺得佢甜甜辣辣咁非常開胃,今次佢哋仲加咗香草大蝦落沙律,炸出來一球球,非常彈口又有口感😜凍咸檸梳打 $19 白桃冰茶 $19飲品係另外單點嘅叫咗兩個越式特飲,係用外買膠杯裝嘅,飲唔晒都可以拎走,凍鹹檸梳打真係解渴嘅好選擇👍🏻💯白桃冰茶都非常正常唔會好甜又香白桃味

火五火車頭牛肉粉 $62

手作挪威煙三文魚米紙卷 $48