2019-11-24
本身諗住去佐敦試吓一間餐廳,點知要等好耐位行吓行吓就去咗呢間餐廳,俾佢個鋪頭名吸引左,價錢又唔係太貴就入咗去試吓啦一入到去發現冷氣冇乜,好彩天氣都唔係太熱,所以係OK嘅~睇完餐牌叫咗嘢食之後,應該係老細(?)就話晚市送刺身~ 啲蝦幾有鮮味,不過個魚露汁太鹹,所以點少少就夠啦本身叫咗套餐入面嗰個牛扒,但係老細推介左呢款比我地,話牛味會重好多,就一於試吓啦~ 點左五成熟,切開都啱啱好,唔會標血水亦唔會過熟食落果然重牛味不過咸左少少~ 薯條亦都切得夠厚,但keep到好鬆脆,好食見係南亞餐廳,所以就點左印度咖喱試吓~味道偏甜,但係咖喱味重,都幾特別。本身以為配埋個烤餅,原來要另外點,於是我哋就點左個蒜蓉烤餅~ 烤餅個面太多油,感覺未‘鯨’油就拎出嚟咁,不過好足料,成塊烤餅個面都係蒜頭粒仲有六塊,都算係咁呢個出乎意料地好食,好有驚喜炸得非常乾身&鬆脆而且有淡淡香草味,亦都食得出係新鮮魷魚,因為佢個邊位仲會有啲啲咬唔斷嘅feel配兩個醬都好夾~另外重點左一杯cocktail~ 有幾款水果可以揀,我哋就揀咗荔枝~荔枝味非常香感覺似新鮮荔枝整,酒小小澀但唔苦~飲完個喉嚨仲熱熱地Overall 對餐廳感
一入到去發現冷氣冇乜,好彩天氣都唔係太熱,所以係OK嘅~
刺身
Steak
印度牛油咖喱雞
蒜蓉薄餅
炸魷魚圈
Lychee mojito
Overall 對餐廳感覺唔錯~ set meal抵食,百幾蚊有沙律主菜甜品,下次可以試吓。 不過唯一唔太滿意嘅係上菜速度好慢,都等左大半個鐘先有得食比我預期慢好多