2021-09-08
今日約咗fd去佐敦食1人1鍋。鋪頭叫做十二鍋,顧名思義,即係有12款鍋底選擇。我哋分別揀咗芝士竹輪壽喜燒同蟲草花藥膳羊鍋。套餐除咗有個鍋之外,仲跟配飯/粗粉絲同飲品。芝士竹輪壽喜燒配料非常豐富,除咗有牛肉、雞蛋、芝士竹輪外,仲有蟹柳、魚腐同其他蔬菜。牛肉點蛋汁一齊食,滑得黎又有蛋香。蟲草花藥膳羊鍋有羊肉片、蟲草花、鮮淮山等滋補材料,湯底非常清甜,仲有彈牙牛丸同豬肉丸。我哋要咗一個粗粉絲,另外一個就加錢升級咗做滷肉飯。滷肉飯夠多汁,夠撈哂成碗飯,啖啖都食到。我哋仲加咗一份蛋餃同一客夜市雞皮捲。雞皮捲外面嘅雞皮炸得香脆,入面包住嫩滑雞肉,充滿油香,係邪惡之選。飲品方面亦都加錢轉咗做特飲。友人叫咗菠蘿四季春,我就叫咗檸檬冬瓜茶,酸酸甜甜,仲有陣陣冬瓜香,消暑解渴。。。十二鍋佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下4&5號舖。。
十二鍋
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下4&5號舖