🎀佐敦。惹味地道中式湘菜小馆🔥🎀🪄店名* #老长沙湘菜馆🔮地址* 佐敦吴松街149-151号龙汇商业大厦地舖🔮🗾分店地区🗾 西环,佐敦,湾仔,铜锣湾💰价钱$217 已包服务费 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_佐敦剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_中菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵平时好少食内地菜式 但我又抽唔到时间翻大陆 唯有去试下香港有无啲地道餐厅 偶然比我发现呢间性价比几好既湘菜小馆 于是入去试一试 餐厅装修唔算太特别 系一般小菜馆装修 不过座位宽敞舒适 而且设洗手间 都几方便 员工亲切有礼 整体不错!🍽️食物质素🍽️另外可以见到餐厅外设鱼缸养殖甲鱼及大鱼 保证食材新鲜 而且餐牌种类选择丰富 价钱亦相宜 份量好多 我觉得几高质😋我见到餐厅仲有烧全羊 系香港真系好少见 下次有机会试下先!除此以外 餐厅设各款优惠午市套餐 份量十分美味饱腹!米饭仲不限量添 岩晒淀粉质爱好者🍚而学生光顾更有全单七折 真系劲抵💰💰👀评分💖💖💖💖💖🪄肥肠拆骨肉木桶饭 可乐 $59未食过木桶饭 今次试下先~佢系真系用木桶装住 几特别😂份量好够多
🎀佐敦。惹味地道中式湘菜小馆🔥🎀

🪄店名* #老长沙湘菜馆
🔮地址* 佐敦吴松街149-151号龙汇商业大厦地舖🔮
🗾分店地区🗾 西环,佐敦,湾仔,铜锣湾
💰价钱$217 已包服务费 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵

🍽️食物质素🍽️

🪄肥肠拆骨肉木桶饭 可乐 $59
未食过木桶饭 今次试下先~佢系真系用木桶装住 几特别😂份量好够多 而且肥肠同鸡肉都系好软嫩多汁 超易送饭 我自己拣左唔辣我都觉得十分滋味😍呢个价钱真系超划算😗

🪄酸菜鱼饭 可乐 $75
另外仲叫左酸菜鱼set 真系份量感满满 酸菜鱼新鲜滑嫩 而且无骨 食落好方便 但bb辣对于我黎讲都系好辣🤣我觉得我都系要拣走辣 汤汁捞埋饭好绝配 加上酸菜 八角等调味 十分惹味😉

🪄油炸花生米 $38
劲大盘香脆花生米 花生友最爱😆做饭前小食一流!

🪄开胃云耳 $38
我觉得稍微有啲辣 但男朋友劲快清晒成碟 证明味道都几唔错😆

(5个💖为最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️