2019-07-11 60 浏览
今日上去朋友屋企賀佢新居入夥伙, 晏晝喺屋企煮咗啲簡單嘢食四條友就吹水吹到夜晚, 七點半鐘食飯嘅時候就開始肚餓喇, 咁就search下附近有啲咩好嘢食啦, 一search就發現咗呢一間the right place 居然零負評, 全部都係笑笑或者ok ,朋友仔就話不如去呢一間試下, 反正佢都要試下週邊嘅食物,呢一間做試點好似好穩陣, 因為起碼食第一間係好嘢食嘅話, 對周圍嘅環境都會信心大增。 帶子香辣蒜片扁意粉, 味道香口炒得好香鹹蛋意大利飯伴輕煎帶子,呢個真係好特別簡直係融合咗中西嘅食材同煮法,一試為之驚艷澳洲和牛扭卷分伴芝士溫泉蛋, 啲牛真係十分之好食又咬口又香芝士大蝦pizza, 薄薄嘅pizza底, 食完都唔覺漏,仲好香口添巴馬臣芝士香蒜松露油薯條, 佢啲芝士真係毫不吝嗇松露味就淡啲, 但係成條薯條係熱辣辣啱啱炸起避風塘椒鹽魷魚鬚, 呢個真係冇得頂,而家我哋食西餐居然可以食到避風塘味, 我即刻諗如果落嚟chill一chill飲杯嘢食個魷魚鬚真係不得了四個人叫咗四款mocktail一人試一款冇辦法真係好好飲埋單千幾蚊一人300蚊有找ok啦

帶子香辣蒜片扁意粉, 味道香口炒得好香

澳洲和牛扭卷分伴芝士溫泉蛋, 啲牛真係十分之好食又咬口又香

四個人叫咗四款mocktail一人試一款冇辦法真係好好飲

埋單千幾蚊一人300蚊有找ok啦