以前住旺角號朋友話太子有間「飯堂級」神店,話有鐵板餐鋸扒同埋羅宋湯夠又多料!放工即刻狗衝去果然冇令我失望~裝飾佈置勁多霓虹燈夠晒舊香港味道,仲要係彌敦道地舖超易搵👌🏻!🍛焗金翠豬扒飯一上枱就「哇」咗一聲~塊豬扒大過我手掌🖐🏻芝士拉絲拉到可以去參加奧運🤣!豬扒厚到好似練過健身咁💪🏻!但入口竟然超!鬆!化!蛋炒飯底夠乾身,每粒米都沾滿茄汁同芝士😋邪惡到要即刻做多個掌上壓贖罪(講下咋~)🔥🥩蘇格蘭肉眼牛扒牛扒切開粉紅色嘅內心簡直係藝術品🎨!薯條底吸盡肉汁,脆得嚟又juicy!老公搶到差啲要出手術刀嚟分界😆!建議配佢哋自家製黑椒汁,香辣程度夠晒醒神⚡️🍲羅宋湯配餐包呢個湯係「茄汁界嘅天花板」🍅!勁多料唔在講仲要有種懷舊茶記風味~餐包熱辣辣,搽牛油後點湯食,係卡路里同幸福感雙贏嘅組合💃🏻🍮甜品啫喱 + 🧊凍檸茶/凍華田啫喱搖下搖下好治癒~甜度剛剛好,食完濃味嘢清下口一流👍🏻!凍檸茶茶底夠濃唔澀口,凍華田就係童年回憶返晒嚟🍫!我哋叫咗少甜保持風味又唔會膩~

🍛焗金翠豬扒飯

🥩蘇格蘭肉眼牛扒

🍲羅宋湯配餐包

🍮甜品啫喱 + 🧊凍檸茶/凍華田
啫喱搖下搖下好治癒~甜度剛剛好,食完濃味嘢清下口一流👍🏻!凍檸茶茶底夠濃唔澀口,凍華田就係童年回憶返晒嚟🍫!我哋叫咗少甜保持風味又唔會膩~[

IMG:5][

IMG:7][