牛头角上楼🧑🏻‍🍳私房菜🧑🏻‍🍳,好有住家嘅感觉,店内环境光猛又舒服,另有室外座位,响牛头角附近返工嘅朋友,一定唔可以错过👍🏻,而我建议大家先预订座位,因为佢哋午市都几爆场。我哋一行二人👭,每人叫左个lunch set,lunch set系包每日精选老火汤🥣,而我今日既老火汤🥣就有鲜淮山莲藕百合罗汉金果猪骨汤,有清热润肺止咳嘅功效,店家既老火汤够热之余仲好足料,唔会饮到成口油,最重要!系真系饮倒住家既味度☺️主菜我地分别叫左梅菜扣肉同埋蒸排骨润肠饭。🐷梅菜扣肉饭🐷有肥有瘦带有皮嘅五花肉吸饱咗汤汁同埋梅菜嘅香味,入口非常酥软,完全唔会腻,梅菜咸中略带甜味,送饭一流。🐷蒸排骨润肠饭🐷佢有润肠同埋腊肠俾你选择,我朋友选择咗润肠,排骨瘦肉中夹左小小肥肉,入口爽滑,排骨都腌制得非常之入味,一份有6-7大旧排骨,食到劲饱!另外值得一提嘅系,佢店内有一个好大嘅透明箱,入面有三只😻长毛猫😻坐镇,劲可爱🥰🥰

主菜我地分别叫左梅菜扣肉同埋蒸排骨润肠饭。

🐷梅菜扣肉饭🐷

🐷蒸排骨润肠饭🐷