2021-07-22
聽講呢度嘅餃子同芝士蛋糕都幾好食,今晚喺深水埗覓食一於試吓,估唔到好有驚喜。.首先點餃子,餐牌有好多款菜肉餃,韭菜椰菜芹菜菠菜白菜芫荽洋蔥都有👍🏻。.我同朋友都食芫茜,異口同聲想試芫茜豬肉餃😂。另外揀咗洋蔥豬肉餃,再加店長推薦嘅麻辣雞翼同麻辣豬肚。餃子+$5有飲品,冷熱同價,我地叫左凍檸水同熱菜蜜。店長經過提我地要趁熱食煎餃🥰兩款餃子都好足料,煎到金黃色夠晒香口,但又唔會煎得太油。芫茜餃芫荽同豬肉比例啱啱好,芫荽味不會太濃烈,易入口。👍🏻.洋蔥餃比較少見,煎過嘅洋蔥味夠出而有口感,無生洋蔥嘅辛辣味而又未至於熟到淋透,同樣值得推介。👍🏻.餃子仲可以配醋同辣菜脯,味道更豐富。雞翼夠哂辣,正👍🏻豬肚勁大碟。.壓軸出場嘅芝士蛋糕!呢度嘅芝士蛋糕好出名,好彩今日我哋七點嚟到仲有三隻味 — 開心果、原味同抹茶,即刻留哂3件後上🤤蛋糕中心勁creamy,後來直情melty,入口即溶。而外層就燶得岩岩好,一陣焦香。就好似巴斯克芝士蛋糕咁,而且係出色嘅巴斯克芝士蛋糕😳(食過一些虛有其名,外層係燶,但入面同一般芝士蛋糕無異).開心果味芝士蛋糕好少見,獨特的開心果香若濃若淡,令人回味無窮,大推。😋.經典嘅原
店長經過提我地要趁熱食煎餃🥰
兩款餃子都好足料,煎到金黃色夠晒香口,但又唔會煎得太油。
芫茜餃芫荽同豬肉比例啱啱好,芫荽味不會太濃烈,易入口。👍🏻
餃子仲可以配醋同辣菜脯,味道更豐富。
雞翼夠哂辣,正👍🏻
豬肚勁大碟。
壓軸出場嘅芝士蛋糕!
經典嘅原味即是友人最愛,純正嘅芝士味纏繞口中,百吃不厭🤤
抹茶味非常濃郁,帶點回甘,一點也不俗。
聽講仲有冧酒芝士蛋糕,可惜今日賣晒,下次再戰!
埋單兩個人$200,食到超滿足🥰🥰