2018-08-10
一個人size的蛋糕💕低糖食完輕鬆無負擔✌🏻La Famille嘅蛋糕啱啱好一個一人份量依家銅鑼灣仲有得坐底堂食慢慢嘆❤️環境優雅😳下午黎high個tea就啱曬佢哋嘅蛋糕一個個用玻璃瓶蓋住 好似溫室嘅小花被呵護住咁 好得意🙈款式都有好多 花多眼亂嘅我忍唔住點左5件同媽媽share😋英國伯爵茶 $54日本柚子 $54沖繩黑糖栗子 $54戚風蛋糕食落超鬆軟又有彈性👍🏻最欣賞係伯爵茶味 睇落顏色唔深但茶味好突出💕配中間有質感嘅北海道忌廉🍼茶味加奶香配合得天衣無縫🤤第二愛係日本柚子☺️呢款絕對係清新之選 唔似係柚子蜜嗰種死甜 入面仲食到好多柚子果皮😆重點頭兩款都唔甜膩 食曬兩個都得😝栗子味雖然都好濃🌰但味道較前兩款甜最正嘅地方係蛋糕都會食到栗子碎粒😚-玫瑰接木花果凍x伯爵茶巴伐利亞 $42有機蜂蜜果凍x宇治抹茶巴伐利亞 $42另外兩款巴伐利亞我自己就麻麻地🙌🏻上面果凍係幾好食 味道清新自然☺️但下面嘅巴伐利亞係介乎慕絲同布丁質感 伯爵茶味道較優勝 抹茶味濃到有點苦澀😳btw上下mix埋味道還可以😌但比我揀就會食戚風蛋糕✌🏻最後仲點左杯凍沖繩黑糖鮮奶拿鐵 $44黑糖味唔濃 反而咖啡味重應該飲水果茶先正
La Famille嘅蛋糕啱啱好一個一人份量
玫瑰接木花果凍x伯爵茶巴伐利亞 $42
有機蜂蜜果凍x宇治抹茶巴伐利亞 $42
最後仲點左杯凍沖繩黑糖鮮奶拿鐵 $44
黑糖味唔濃 反而咖啡味重
應該飲水果茶先正不過上面有nuts可以咬下又幾好賣相取回不少分數
行開銅鑼灣想坐底high tea不妨試試!