鶴崎居酒屋 (觀塘).之剪食過一次覺得好唔錯,觀塘商廈地區嘅日式居酒屋🏮.▪️牛油果豆腐沙律▪.胡麻醬牛油果豆腐沙律無得輸,但牛油果唔係平時出面切粒,佢係將生牛油果切食薄片,好爽脆,男朋友覺得好新奇.▪️味醂魚干▪.份量少左啲,不過都對得住個價錢(。・ω・。) 嗰個軟糯感係味淋魚干獨有🤣餸酒一流▪️雲糖壽喜燒▪.好大舊雲係個爐上面!店員上菜前仲拍打下個棉花球。雲糖就係棉花糖,可以自行選擇成日溶係湯入面定食左個棉花糖🤣我就係後者壽喜燒本身就係甜豉油湯底所以都好夾(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 牛肉係安格斯牛小扒,壽喜燒湯底愈滾愈濃郁,內有豆腐粒,娃娃菜,菇類,原來仲有粉絲係底唔夠飽可以叫多個烏冬!.▪️牛肉飯團▪️.飽肚食物系列,因為我見我地除左壽喜燒烏冬無主食,見呢個張圖成個波咁就叫下。係燒汁牛肉包住飯,加少少沙律醬,有啲似章魚小丸子🤭.📌 鶴崎居酒屋 (觀塘)觀塘鴻圖道78號宏利金融中心1樓7號舖.
鶴崎居酒屋 (觀塘)

之剪食過一次覺得好唔錯,觀塘商廈地區嘅日式居酒屋🏮

▪️牛油果豆腐沙律▪

▪️味醂魚干▪

▪️雲糖壽喜燒▪
唔夠飽可以叫多個烏冬!

▪️牛肉飯團▪️
📌 鶴崎居酒屋 (觀塘)
觀塘鴻圖道78號宏利金融中心1樓7號舖