2020-06-08 559 浏览
今天祖爺帶著我們一聚同事去Park Yoho 和 朗屏8號睇樓後, 就揸車帶我們一聚去食好嘢!這餐廳位於西菁行附近的某一角落! 聽祖爺講這餐廳在他的少年時代已經存在, 能經得起歲月, 儲有一班熟客, 應該有佢吸引之處!先講環境, 此店的環境有一點古典的氣氛, 至於價錢都算親民, 幾十至百餘元左右!而且服務也很好! (可能祖爺是熟客吧)店主推薦煎焗豬肉眼排配檸檬蜜糖(配薯條)! 咬了一口, 覺得果然出色!豬肉眼排外面是微微脆口, 內𥚃仍是諗身和嫩口, 而且肉眼排的肉汁配上檸檬和蜜糖的香味, 味道極佳!另外, 伴碟的薯條上枱時仍是熱熱和香脆的! 另外, 小弟亦品嚐了同事的意大利飯! 飯味香濃, 而飯身亦不會過淋! 可見廚師的功力!!其實同事order了一份紐西蘭牛肉眼配黑椒西汁, 雖然我沒有試過, 但同事也極為讚賞!!!整體而言, 以佢的質素, 價錢和服務, 自己覺得值得再來!!

2020-05-30