2019-11-04 42 浏览
三川居酒屋一入到去就一種日本先有居酒屋嘅感覺, 入面嘅環境中佈滿着萬聖節嘅氣氛,有好多唔同嘅萬聖節嘅燈飾 ,周圍嘅音樂亦都播放着日本嘅流行曲動畫曲充滿着特別嘅氣氛😁✨刺身二人盛($300)之前最期待就係呢一份刺身盛因為入面真係好多款式揀,乜野刺身都有同埋份量好足夠,非常適合刺身愛好者,即係我😛刺身盛入面包括三文魚,油甘魚,吞拿魚,吞拿魚腩,帶子,玻璃蝦,北寄背,海膽有極多種類嘅刺身 全部都係新鮮直送食落真係非常新鮮,雖然要300大元但係非常值得,物有所值!✨明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批($98)呢一份係老闆推薦嘅招牌菜式,話未試過一定要試吓咁講喎。係用咗一大堆蟹肉明太子醬讓左係大啡菇上面二大啡菇嘅中間有一隻大大嘅焗蠔,非常吸引,用料同埋菜式設計都非常新穎!✨燒大蔥雞肉串($45)足足有兩大串大蔥雞肉串 大蔥雞肉都充滿着滿滿嘅燒汁顯得非常惹味,充滿光澤,令人好想一啖錫落去 !大蔥減去雞肉嘅油膩感 ,減少左成份串燒嘅罪感✨鳥手羽燒($45)呢個日本名顧名思義就係指雞翼嘅位置 ,燒雞翼我最鍾意食 ,呢一份雞翼串燒亦都係沾滿左燒汁 ,Total足足有四件雞翼,有炭燒香餐廳來講絕對係一個合理嘅價錢,
三川居酒屋

刺身二人盛($300)

✨明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批($98)

✨燒大蔥雞肉串($45)

✨鳥手羽燒($45)
呢個日本名顧名思義就係指雞翼嘅位置 ,燒雞翼我最鍾意食 ,呢一份雞翼串燒亦都係沾滿左燒汁 ,Total足足有四件雞翼,有炭燒香餐廳來講絕對係一個合理嘅價錢,值得一試!

2019-10-22