之前都睇左食評,見到又好壞,果曰天氣又熱,同屋企人都行左一段時間,見到呢間餐廳,就抱住好奇然一試,果曰同屋企人一行十二人,一入到餐廳,侍應生就好快執左張枱俾我地,好采!鋪頭冷氣夠勁!!唔喺!仲係出面曬緊!果陣正直中午,铺頭冷氣真係好重要!由其是夏天,本人本生就怕熱,所以呢間餐廳第一時間就滿足到我嘅要求嗽!!嗽!講重點嗽!我地好似叫左好多野!我地大多數都係由侍應生推介嘅,但係佢都有睇住我地幾多人而推介我地食咩!其實鋪頭嘅野食都幾多吓!如果少人的就可以試下食客飯或者麵餐(麵餐全日供應,而客飯由11:00-6:00)!如果係遊客就要注意呢一點!我地就試左個!醬蹄,拍青瓜,素鵝,醉雞,粉皮(以上嘅都係頭盤,因為多人所以想藉此機會試多D上海野)之後就主菜嗽!我地叫左上海菜先至有既狮子頭,九王善胡,镇冮小排骨,水煮牛肉,糖醋鱼块同埋椒鹽魷魚(雖然魷魚唔係,但是真係值得一試!真係好好食,D粉又唔會過多!獅子頭:其實係一個肉餅變成肉球!但係比肉餅好食多!又香!九王善胡:香得離又送到飯!兩個字-----好食!鎮江小排骨:好香!由其是D芝麻,令到呢道餸更加好食!水煮牛肉:最啱D鍾意食辣嘅人!真係巧巧食!糖
獅子頭:其實係一個肉餅變成肉球!但係比肉餅好食多!又香!
九王善胡:香得離又送到飯!兩個字-----好食!
鎮江小排骨:好香!由其是D芝麻,令到呢道餸更加好食!
水煮牛肉:最啱D鍾意食辣嘅人!真係巧巧食!
糖醋魚瑰:最餸到飯就係呢道!
最後緊係甜品啦!我地叫左個豆沙鍋餅!真係好食!
總括離講!呢間值得一試!叫左咁多野埋單唔冼六百蚊!我懷疑之前果個食評,直頭係惡意評論啦!
2014-08-18