2015-08-30
原本係諗住搵第2間dessert食既,咁岩經過見到佢地期間沖繩限定menu 居然有苦瓜海葡萄雪糕咁特別,忍唔住走入去試下呢度係好有趣既格局,主要係賣日本零食,飲品,酒.....然後有d 像7/11咁,係cashier 個位係面有一堆雪糕材料,當你落左order 佢充直接會係後面整杯雪糕比你架啦~ 然後cashier 隔離有2張細枱for 食客企係度堂食既,所以環境唔算話好舒服,食完就好走啦~不過為左佢,企下又有咩所謂好~隆重介紹我今次食既 苦瓜海葡萄雪糕一個字形容:正!原本我都係抱住獵奇心態試下,反正佢又唔係貴見到cashier咁young 手藝又好像有d 生疏咁,我都無咩特別大期望但估唔到雪糕咁香咁滑,仲幾重牛奶味,更估唔到牛奶香雪糕會咁match 苦瓜溶~ 雪糕既香甜滑、苦瓜既苦、海葡萄既爽,多重口感味道係口中譜出和諧、清爽既美味唯一可惜既係苦瓜溶太少啦~好想問佢要多d btw, 佢d 乾冷飄飄應該係佢既gimmicks for 人影相,cashier 比雪糕前都有問我要唔要影 影落真係幾靚既,不過並其實無咩實際用途既感覺,其實skip 左呢part 用呢個cost 畢多啖雪糕比我
好~隆重介紹我今次食既 苦瓜海葡萄雪糕
一個字形容:正!
唯一可惜既係苦瓜溶太少啦~好想問佢要多d
btw, 佢d 乾冷飄飄應該係佢既gimmicks for 人影相,cashier 比雪糕前都有問我要唔要影 影落真係幾靚既,不過並其實無咩實際用途既感覺,其實skip 左呢part 用呢個cost 畢多啖雪糕比我仲好 反正無飄飄佢本身都夠靚夠好味
值得一提,除左期間限定,佢仲有12星座既特別雪糕,每款都好像幾得意好味~~下次有機會一定要挑機