2020-01-31 130 浏览
今日同朋友去聚會去咗坑尾村一間老地方肉餅店食飯。可能今日係第一日開張,所以唔係好多人去食。 咁我朋友就點咗一份蒙古辣孜然羊肉煎肉餅飯,咁我就點咗一份黃金銀蝦煎肉餅飯。我朋友嗰份蒙古辣孜然羊肉煎肉餅飯個孜然粉好香,個羊肉嘅味道好濃味聞起身好香。我點嗰一份黃金銀蝦煎肉餅飯咧,雖然個味道冇咁濃係清香滴,但係個肉質係非常之好同埋多汁嘅。 我哋都點咗一杯凍檸檬水啦,嗰啲檸檬水都係好清涼飲起身好自然嗰種感覺,而且呢嗰間店呢好有人情味同埋個設計都好貼地鄰居生活嗰種感覺。 肉餅店嘅選擇有好多而且佢仲用咗一滴水果去整一啲食物出嚟我覺得個配搭係非常之好同埋健康嘅。我覺得唯一嘅不足就係話個配料啦,譬如話辣椒啦,因為本人鍾意食辣但係覺得個辣椒醬得個辣味冇乜嘢香味所以我覺得呢一點唔係幾好嘅,希望個辣椒會有啲香味會更加正的。 不過總體嚟講呢佢嗰邊嘅食物非常之好味同埋都幾健康嘅配搭,價錢仲好優惠添,值得一食。