2014-07-07 5708 浏览
有心人請食飯,揀選左去尖沙咀既漁屋食團購放題。一向對團購印象麻麻地,怕夾日子、時間上既麻煩,又怕食店會將貨就價,更何況又唔算平好多呢!今次唔使錢食喎,話食3粒鐘甘多 ,就不妨一試喇!漁屋位於尖沙咀寶勒巷,我地book左食8:30-11:30時段,去到萬事昌廣場地下,要先登記 (原來都几多人黎呢度食),再排隊等候安排入座。餐廳既格局佈置同一般既放題食店差不多,我地6人行,坐一張有梳化既長枱剛剛好,唔算擠迫。我地不停甘click野食,d野食上得算几快,唔止無漏單,大部份都好好食,抵讚 !刺身 : 件件鮮甜味美計有三文魚,、吞拿魚厚切。北寄貝、鮑魚片爽口。帶子就細細粒左d。花螺仔細細隻。7吋長蝦、玻璃蝦夠彈身。松葉蟹棒、墨魚、希靈魚都唔錯等。加68蚊就有一隻松葉蟹食, 雖然隻蟹細細隻, 但d蟹肉新鮮好味。卷物、手卷 : 花之戀人、芝士三文魚卷、加洲卷反卷等, 口感豐冨。 海膽手卷無腥味。水蜜桃什果沙律 : 鮮甜好味。炸物、燒物 : 大蝦天婦羅, 熱辣辣又脆又彈身。 茄子天婦羅, 軟熟熱辣辣。 炸餃子, 唔錯。 吉列炸生蠔、带子, 香脆味美。 芝士年糕, 入面係芋茸, 唔太甜唔膩口
,就不妨一試喇!

刺身

卷物、手卷
水蜜桃什果沙律
: 鮮甜好味。

炸物、燒物
: 大蝦天婦羅, 熱辣辣又脆又彈身。 茄子天婦羅, 軟熟熱辣辣。 炸餃子, 唔錯。 吉列炸生蠔、带子, 香脆味美。 芝士年糕, 入面係芋茸, 唔太甜唔膩口, 好好食! 燒菠蘿, 鮮甜多汁。 燒紫心蕃薯仔, 又軟熟又香甜! 網燒黑椒羊架, 肉質嫩滑, 帶少少羶味。燒神戶口舌、金菇牛肉卷、 鐵板一口牛, 味道麻麻一般左d。 鹽燒海蝦, 几好食! 鹽燒雞中翼, 勁大隻, 啖啖肉。蒜香牛油帶子, 帶子入味。清酒煮蜆, 蜆肉爽口。

生果
: 西瓜、火龍果。
牛奶公司雪糕
: 雲呢拿.、朱古力、芒果。
甜品
: 豆腐花、啫哩。
飲品
: 清酒、汽水。

呢度d後生仔女侍應生做野好爽手, 態度又好!
食食下, 場內突然熄播生日歌, 原來生日有蛋糕、即影即有相及神秘禮物送, 甘就認真超值
囉!
2014-07-01