2022-01-08
話說局長我一早就食過桔梗話哂都要支持下同路人嘛 但早前桔梗係走CAFE同埋CHILL既西式路線我印象中係比人食下意粉 飲下COCKTAIL但哩排友人話佢轉左路線賣日本餐 真係當堂嚇左跳!哩度門口 同以前局長黎開既時候無咩分別因為鋪位夠大 而家擺枱又唔會太密 老實講 坐得幾舒服以前桔梗係要自己出COUNTER買餐 所有野都要自助 好似大家樂咁 其實局長唔係幾喜歡 但今次黎到變返普通餐廳咁有人招呼同有人落單 唔洗下下自己黎 又幾好WO 有進步!睇下餐牌先嘩 估唔到真係轉哂做日本野WO個壽喜燒亦都非常吸引 好多野都好想食但左諗右諗 決定都係試下佢個A4和牛壽喜燒唔洗諗 咩都有得食首先上黎既就係A4和牛啦D雪花都OK LA 份量黎講2個人食我覺得都夠既 點解咁講?因為佢仲有個大到爆炸既蔬菜拼盤基本上局長同友人食完已經完全達成左一星期既野菜攝取量同埋佢D蔬菜 睇樣都知新鮮啦!店員亦都好耐心咁教左我地點樣去整壽喜燒就得局長化身CHEF整壽喜燒啦首先用和牛既油脂粒黎起一起鑊先然後就將大蔥 同埋和牛擺落去再加上提供既黑糖同埋特製醬汁就係咁一個關西風既完美壽喜燒就完成再將肥美既A4和牛搭日本生雞蛋食果種
我印象中係比人食下意粉 飲下COCKTAIL
但哩排友人話佢轉左路線賣日本餐
真係當堂嚇左跳!
因為鋪位夠大 而家擺枱又唔會太密 老實講 坐得幾舒服
以前桔梗係要自己出COUNTER買餐 所有野都要自助
好似大家樂咁 其實局長唔係幾喜歡 但今次黎到變返普通餐廳咁
有人招呼同有人落單 唔洗下下自己黎 又幾好WO 有進步!
睇下餐牌先
個壽喜燒亦都非常吸引 好多野都好想食
但左諗右諗 決定都係試下佢個A4和牛壽喜燒
唔洗諗 咩都有得食
A4 和牛
蔬菜拼盤
基本上局長同友人食完已經完全達成左一星期既野菜攝取量
同埋佢D蔬菜 睇樣都知新鮮啦!
店員亦都好耐心咁教左我地點樣去整壽喜燒
飯
正當局長清哂D牛 店員都好快手上黎加湯
不過主角就變左就野菜啦
D野菜真係好新鮮 局長全部清哂
有栗米仔 金菇 冬菇 甘荀 豆腐 芋C 鴻喜GU 大蔥 娃娃菜 春菊等等
份量超多 2個人食咋WO 真係好正!