2020-12-26
話說上一次嚟哩到食壽司同刺身嘅時候,見到好多人都嗌迷你丼飯御膳既套餐,唔通哩個套餐真係咁好食,於是一放假,我就決定再嚟一試究竟🤔🤔🤔先唔講佢好唔好食,哩個迷你丼飯御膳套餐真係好抵!$158可以任選一款丼飯配兩款不同串燒,或者直接叫兩個丼飯,丼飯可以揀各式魚生飯、牛肉飯、豚肉飯、滑蛋豬扒飯等,另外仲會配熱烏冬或者蕎麥麵。而串燒就可以喺唔同嘅串燒選項裏面揀其中兩樣,包括雞翼、豬頸肉、黑豚肉五花腩、煙肉番茄卷、免治雞肉串、牛肉等等,牛肉都有兩款唔同嘅可以揀。係正餐未黎之前,每個人都會有一個沙律,都係同之前食過嘅一樣,係用日式芝麻醬,同樣地,個芝麻醬都係唔多夠😅丼飯方面,我哋揀咗個三文魚甜蝦丼,同埋牛肉丼。三文魚同埋甜蝦都夠新鮮,不過個飯量有啲多,配埋個刺身食之後,個飯係仲有剩既而個牛肉飯醬汁好濃味,但唔會話太鹹,配埋啲洋蔥,岩岩好,唔會咁寡,而且牛肉唔會太韌,食落去都幾香。因為佢上野上得好快,所以嗰喬麥麵同烏冬我哋就放埋一邊先,打算最後先食,點知出事啦!!!蕎麥麵同埋個烏冬都浸到好霖,影響晒個口感,而且最後因為太飽嘅關係,所以係食唔晒嘅,所以溫馨提示大家,如果想叫哩個套餐嘅話,最好叫個侍應後
丼飯方面,我哋揀咗個三文魚甜蝦丼,同埋牛肉丼。
因為佢上野上得好快,所以嗰喬麥麵同烏冬我哋就放埋一邊先,打算最後先食,點知出事啦!!!蕎麥麵同埋個烏冬都浸到好霖,影響晒個口感,而且最後因為太飽嘅關係,所以係食唔晒嘅,所以溫馨提示大家,如果想叫哩個套餐嘅話,最好叫個侍應後上,真係真係蠢咗🤦🏻♀️
講返正題,佢呢個串燒真係令人眼前一亮🌟
尤其係個豬頸肉同埋黑豚肉五花腩,超級香,好重油脂,相對而言,個牛肉就不過不失,有啲失色,強烈建議大家黎一定要嗌五花腩,真心正!
總括黎講,三樣嘢裏面最好食係個串燒,個串燒係好食到我下次會再黎食,再嗌呢個餐,如果大家嚟食嘅話,都建議試吓😋😋😋