2022-05-16
終於開返晚市堂食喇~放工就同男朋友黎左依間位於旺角既樓上西餐廳食晚飯一出Lift就係餐廳~餐廳怖置得好靚,水吧位於餐廳中心位置,擺放左好多酒,令到成間餐廳都好有氣氛落地大玻璃,望住廣闊既景觀食飯都特別享受,而且影相又靚餐廳有提供Set dinner,而且仲有折扣!不過我地就選擇散叫,因為可以叫晒自己鍾意食既野XD香煎美國頂級安格斯西冷扒我地叫左7成熟~熟度岩岩好呀!肉質夠嫩滑而且Juicy!牛味夠濃郁安格斯西冷扒本身已經係一塊好靚既牛扒,餐廳既技術令到塊扒味道更加昇華呢!而且份量都唔細,有12oz~一個人食一定夠飽配菜都好入味,蘆筍充滿住牛扒既肉味~正!薯溶好軟滑珍寶虎蝦意大利飯配龍蝦牛油汁意大利飯最著重既係飯粒既軟硬,依度就做得非常之好!係正宗帶有Al dente口感既飯粒配合龍蝦牛油汁所以成個飯都好好味,會不自覺咁好快食晒!虎蝦夠晒大隻,而且好香,肉質彈牙唔會霉,高質呀!食完main之後我地仲叫多左個炸魚手指小食~魚手指炸得好酥脆外脆內軟,配合他他汁非常惹味Just Chill Tommy餐廳咁大個水吧,當然有好多唔同款既酒類可以選擇啦~就連Cocktail都有好多選擇好在叫酒類係
不過我地就選擇散叫,因為可以叫晒自己鍾意食既野XD
而且份量都唔細,有12oz~一個人食一定夠飽
配菜都好入味,蘆筍充滿住牛扒既肉味~正!薯溶好軟滑
珍寶虎蝦意大利飯配龍蝦牛油汁
配合龍蝦牛油汁所以成個飯都好好味,會不自覺咁好快食晒!
虎蝦夠晒大隻,而且好香,肉質彈牙唔會霉,高質呀!
外脆內軟,配合他他汁非常惹味
Just Chill Tommy
好在叫酒類係用電話落單,每一款Cocktail都有講晒用咩基酒/材料,所以可以簡岩自己口味既調酒
我就叫左依杯Just Chill Tommy~賣相非常靚,飲落少辣辣又少少酸咁~非常得意,都幾好味架!
總結而言依間餐廳都有唔錯既分數,環境有氣氛,員工有禮貌,服務周到
食物水準亦都唔錯,而且調酒都令人驚喜!岩晒同伴侶約會/朋友聚會黎依度放鬆下傾下計食下好野