2021-06-22
今日同屋企人一齊過嚟將軍澳呢邊行街,夜晚大家都想打邊爐,今次就試吓日式嘅邊爐。呢間日式火鍋店印象中好似開咗冇耐,內部裝修幾靚,好有和式嘅風格,門面仲有一個範圍有好多火鍋相關嘅products,應該都係自家品牌。自助區嘅火鍋配料都算多,驚喜嘅係有幾款熟食,包括玉子、串燒、薄餅等等,仲有紅豆湯,窩夫機可以整窩夫食,啱晒小朋友。飲品方面選擇都多,有好多鴻福堂細支裝嘅飲品,都有自助汽水機、咖啡機,選擇豐富。我哋揀咗豚肉放題套餐,湯底係花生沙嗲湯底,好濃味,唔會太鹹。我哋嘅套餐可以任食北海道十勝豚梅花肉,每一片嘅梅花肉都好薄,肥瘦均勻,色澤好靚好新鮮。另外仲有美國嚴選極上牛,都好正!仲有普通豬肉片同埋雞肉片,啱晒食肉獸。最後當然唔少得係甜品啦,有自助雪糕機,係乳酪雪糕,仲有唔少配料,同屋企不斷encore,唔會太甜味道都幾好。總括嚟講我同屋企人都幾滿意呢間日式火鍋,價錢唔貴,值得一食。
仲有普通豬肉片同埋雞肉片,啱晒食肉獸。