2012-11-19
其實己有朋友食過已說不值推介,但因想食豉油餐,而太x館又食了很多次,估計這裡都唔會差太遠啩,點知真係...估唔到...來佬汁牛河 ($98)牛肉大小不一,有肉片也有肉絲,炒得不均勻,因不是每條河粉都有色,沒有瑞士汁般濃,味道不帶咸味也不是甜,真是食不出味兒來。鴛鴦乳鴿 (原價$220,假日$168)一隻炸一隻來佬汁浸,今次個汁另上,終於嚐到是甜豉油,但味道還是偏薄身。用來佬汁浸的那隻乳鴿肉質是霉的,還有雪藏味呢!而炸的那隻就有騷味,相信是食材的處理,失敗!焗龍蝦汁海鮮飯 ($148)好難食!一半是龍蝦汁,一半是白汁,龍蝦汁好像濃縮的龍蝦湯,白汁就一般沒有驚喜。海鮮有青口、炸魚柳、蝦,龍蝦等等,最難食竟然係龍蝦,真係未食過咁難食嘅龍蝦肉,勁雪藏味,好”鞋”,好似食紙皮咁,根本就唔似龍蝦肉,食完好反胃,想嘔!一提是安排座位超慢,入面明明有位,但都要好多人企係門口等到好似好滿座才安排入坐,個木無表情經理賴樓上有人包場所以少咗位,又賴啲檯未執好等等,但我們坐果張檯是由我們開始入去見到而由頭到尾都是沒人坐和已經set好的位呢?!真攪笑!收咁嘅價錢,但啲食物質素和服務態度可以差成咁,睇怕一半以上又
來佬汁牛河 ($98)
鴛鴦乳鴿 (原價$220,假日$168)
焗龍蝦汁海鮮飯 ($148)
收咁嘅價錢,但啲食物質素和服務態度可以差成咁,睇怕一半以上又係比咗落啲租金度啦!