2017-06-22
抗氧黑蒜忌廉什菌意粉見到「抗氧」呢兩個字已經忍唔住嗌啦😂😂。好香蒜味呀!除左蒜,重有洋蔥,好香口。有三色椒:紅色、黃色同綠色,清甜新鮮。雜菌大約有三種,至於d菇叫咩名就唔太清楚啦🙈,剩係知道菇類多量足。泰式青咖喱飯餐牌寫其用了豬頸肉、雞肉、魚柳和雜菜整呢道菜。我唔係好識分邊d肉打邊d肉,我只係記得食過雞肉。雜菜就分別有紅椒、粟米和一些香葉。奇怪青咖喱為什麼不是青色的呢?問問店員,原來青咖喱很辣。店員怕太辣不是人人受得了便調味成這樣,真細心呢。炸手指魚柳拼芝士薯波呢個值得推薦!好好食!炸得剛剛好,唔會燶,呈金黃色。成日驚食炸野好熱氣,好好嘅係佢擺左好多拌菜——嫩芽同埋細蕃茄一粒同青瓜一片,加左呢d拌菜比人一個清新嘅感覺,令人覺得唔會好熱氣。手指魚柳拼芝士薯波上面唧有少許沙律醬,既裝飾又調味。芝士薯波d芝士同薯仔完美融合在一起,香口美味。手指魚柳d魚唔係一片片魚肉,而係魚茸,好特別。蜜糖雞翼有六隻,嫩芽墊底,菜的中間放了一粒細蕃茄仔。雞翼皮脆,一咬,不得了,d汁流到我成隻手都係,要即刻用紙巾抹。食得好滋味啊!田園沙律真係好fresh。點解咁講?因為佢d菜完全唔苦,有d重有d清甜呢。生菜好爽
泰式青咖喱飯
炸手指魚柳拼芝士薯波
田園沙律真係好fresh。點解咁講?因為佢d菜完全唔苦,有d重有d清甜呢。生菜好爽口。佢d菜嘅類別好多,我識嘅有青瓜、粟米、洋蔥、生菜、細蕃茄等。唔計我唔識嘅就已經有咁多,可想而知佢有幾多種類嘅菜啦~
西施
好想飲朱古力,又想試下佢d花茶。佢個餐牌寫左花茶用左咩材料,重寫埋功效,好詳細,讚!花茶共有五款。本身想試下貂嬋,因為佢話有舒緩壓力嘅功效。落order嘅時候,店員建議我地點「西施」,因為味甜,易入口d。於是我地就點了西施。喜歡他們用火挫熱花茶,可以保持著茶的溫度。店員很細心地告訴我們要待一些時間才喝,因為茶要慢慢泡它的味道才會出來。嗯~很香菊花味,清香。落的材料很足,泡第二次還有甜味。
榛子朱古力榛子味好濃,但略嫌過甜。
紐約芝士蛋糕芝士味香,質地實。最鍾意食呢隻質地。
菊花蜜菊花同蜜糖完美融合,入口覺得好滋潤,菊花味好香。