2011-09-16
之前有朋友介紹過話個度的肉骨茶好好味, 尋晚終於有機會去試下啦~ 我們一行3人 8:30pm去到, 可能係閒日, 所以唔洗等位, 正~ 打開個memu, 嘩!樣樣都好似好好味咁~ (在店內仲聞到好香的燒雞味) 在我們好迷茫唔知order咩食的時候, 有個好正的店小二, 就介紹左好幾款菜俾我們.有口水雞, 蝦面, 肉骨茶, 南北杏木瓜湯, 青豆, 海鮮脆卷 (唔太記得係咪咁的名) , 麥片蝦, 咖啡雞本人最鐘意食的係青豆.口水雞,海鮮脆卷, 麥片蝦~ 其他的都好好味, 好似肉骨茶 (本人好怕當歸味,都飲左一碗, 正~) , 我第一次食肉骨茶, 見到有油炸鬼, 仲好奇怪咁問點解,店小二好好, 好細心咁講解點食, 真好~ 至於蝦面, 我諗如果好鐘意食蝦的人, 一定好喜歡, 我朋友大讚"好好味~" 本人唔太好有椰汁味的嘢, 不過個蝦面都真係唔錯, 我都食左一碗. 係食左好多好味又好濃味的嘢, 食番個青豆, 認真唔錯~ 口水雞好味在唔係淨係辣, 係真係有"麻" 架~ 海鮮脆卷另一樣至愛,香脆得黎又唔油, 開頭以為係仲腐皮包住黎炸, 經店小二介紹, 至知原來外層係油炸鬼, 正~ 另一款
口水雞好味在唔係淨係辣, 係真係有"麻" 架~
另一款好味的麥片蝦, 好味到唔識形容, 亦由於掛住食, 完全唔記得左影底佢~
聽店小二講, 仲有個話梅豬腩肉都好好味, 不過今次已經叫左超多嘢食, (仲食唔哂要包走) 所以下次會再去試試下~