1K
RAPL早几个月喺铜锣湾开左分店,当时我就冇去到凑热闹。最近佢地推出左圣诞限定版苹果批同雪糕,终于黎左试试估唔到苹果批同牛乳雪糕都咁好食,除左价钱少贵,谂唔到其他缺点。现烤吉士酱苹果批 $160/一盒四件每个苹果批都有包装袋分隔开,可以见到油份非常少。实物比我想像中大,即场现烤至金黄,印上雪花图案。批皮采用北海道牛油制成,唔深究几多层,总之食落真系好酥脆,唔会一咬就散,牛油香气重,即场食最满足里头系香滑吉士酱,包裹住存在感强嘅青森苹果粒粒,甜度唔会太高。其中两只我就隔日先食,按小卡片嘅指示冷藏,第二日用焗炉翻热,都依然好食。北海道牛乳软雪糕 $55北海道牛乳制成,奶味明显就无容置疑雪糕挺身、口感厚实滑溜,不易溶化;雪糕筒脆口,食完有饱腹感。

现烤吉士酱苹果批 $160/一盒四件

北海道牛乳软雪糕 $55
北海道牛乳制成,奶味明显就无容置疑

2019-12-14
用餐时段