2019-10-16
朋友生日,唔想再咁悶去唱K,一於搞搞新意思,見朋友IG post咗啲相,個場好特別,即刻問吓係邊度黎,原來喺旺角叫女人街食飯公司,聽個名就知幾特別,女人街,食飯,公司,好鬼正!Book咗7:30 ,一上去都已經人山人海,食到九點幾原來仲多人,果然係旺角越夜越熱鬧,講真我都係第一次去呢啲扮懷舊餐廳。雖然係懷舊餐廳,但係我感覺好潮好正喎,一啲都唔覺得老土,我哋仲勁鍾意影相打卡,佢最抵死係每一個角落都有唔同嘅場景佈置,特別啱晒我哋呢啲朝仔條女去。講返食物質素先,我勁鍾意食佢嘅走地雞,有蔥油鋪晒上面,啲雞係好滑,仲好食過阿媽整嗰隻,必食推介。另外唔少得要點黑松露蝦多士,呢一個菜式唔係度度都有得食,蝦多士係傳統功夫菜,啲黑膠要得到起膠,再用多士煎炸半咋先至夠香口又唔會油膩,呢度做得好出色。好欣賞呢度簡簡單單一個炒菜都可以炒得咁有鑊氣,十足十大排檔,呢種風味真係好難搵,果然睇得又食得!