2015-06-28 623 浏览
係深水土步住咁耐,唔知有呢間食館,朋友生日,有人發起,一齊去試下。結果掛住食,唔記得影相,好多菜非常惹味,小菜館來說真係非常驚喜!因為是做街坊生意,所以唔好同高級食府靚靚裝修相比。首先點了一個杏汁豬肺湯,個人覺得鹹0左D,但裡面湯料十足。主要金牌菜,我們點了風沙雞,風沙豬手,金牌咕嚕肉,炒班塊、紅燒扣鮑魚,筒鵝,燒肉炒飯等,後來又加了一人一口蠔,冰鎮露筍,全部食過後個個都讚不絕口。其中我最推薦係金牌咕嚕肉,一D唔覺得膩,皮脆又甜。風沙雞真係上檯已經聞到非常香的蒜味,口水直流,另外扣鮑魚真係估唔到咁鮮甜,同出面一般以蠔油作鹹味的菜不同,估佢唔到。因為已經叫了十二個菜,汽水和啤酒,又自己帶了蛋糕,結果無試到反沙芋,又試唔到其他牌菜椒鹽金菇銀魚和黃金鮮魷,下次去會試一下。
冰鎮露筍
紅燒扣鮑魚
風沙雞

因為是做街坊生意,所以唔好同高級食府靚靚裝修相比。
首先點了一個杏汁豬肺湯,個人覺得鹹0左D,但裡面湯料十足。
2015-06-27
庆祝纪念