2022-07-21
上次食完佢隔離既佐賀山田燒肉,見到呢間「華鳥居⛩️」水炊鍋🍲好想試🤤今日終於拉到朋友同我一齊食😆😝餐廳佈置裝修以淺木系為主調~簡約舒適☺️好有日本居酒屋風情🇯🇵餐廳主打「華味鳥」 意思係指,自家飼養🐓餵飼專用食材,肉質軟嫩鮮味😍👍🏻而食落真係好鮮,一啲雪藏味都冇😳佢個湯底只係清水煮雞,但飲落已經好濃郁既雞湯味💯💯一啲味精都冇!食得出用左新鮮🐓🐓長時間熬製出來👍🏻👍🏻超推介水炊鍋配稻庭烏冬❤️雞件滑溜軟嫩,雞味濃郁😋😌配上鮮冬菇、金菇、 娃娃菜及豆腐,材料豐富😚烏冬大大份,口感煙韌彈牙😆我地仲追加左牛肩肉,一大碟先$58,好靚既紋路,雪花不多但肉質幾好👌🏻勁正‼️串燒都好出色😋雞心串、雞胸軟骨串、牛舌串😍😍全部都熱辣辣,好入味,嫩嫩有肉汁🙌🏻仲有朋友至愛既帶子,呢到用了鐵板牛油煎香,仲有炒蒜,好有風味,新鮮熱辣入口,啲帶子汁爆曬出嚟💦💦好味!飲品主要係玻璃樽裝,試左綠茶🍵可樂😝靜岡茶加可樂又唔錯喎👌🏻😄服務態度好👍🏻主動加茶,收碟快,上菜都好快👌🏻會解釋/建議食法😊辛苦晒🙏🏻