二访呢间怀旧style港式火锅店--叁不馆 装修贴合旧式香港城寨风,门口有霓虹大灯牌,仿照丽花皇宫夜总会嘅大门布景,入到去收银处系已绝迹旧戏院嘅前台,仲有啲街头美食档摊,播放住70s, 80s嘅经典情歌,边食边听真系好似去番几十年前嘅旧城路边摊,同啲三五知己聚埋打边炉咁热闹。椒盐鳝球鳝嘅肉质鲜嫩,外层炸得好香,配上椒盐粉调味好香口,鳝皮部分都炸得酥脆可口。火锅汤底--胡椒猪肚鸡汤呢个简直系经典嘅汤底选择! 以大量爽弹猪肚同鲜鸡件为主要材料,汤底明显食得出用原粒白胡椒熬煮已久而成。,煮得越耐越香浓,重点系唔会过咸,食完都唔觉得口渴。出符意料嘅系呢个汤底附送左一整碟鲜鸡件俾我哋打边炉,可以自己落入去汤中,唔洗担心鸡件会浸到太老太"鞋‘",系细心位嚟👍 火锅食材极级本地手切肥牛👍👍👍优质食材真系要配上手切,肉质鲜红嫩滑,煮到半熟即食啱啱好。草虾👍食落好鲜甜,肉质弹牙,非常新鲜嘅食材。南非鲍鱼👍👍整个鲍鱼饱满而有嚼劲。店员会提醒各种海鲜需要煮嘅时间,记得食前计好时间,就唔会怕过老啦✅️苏格兰带子👍👍👍带子几大只,咬落鲜嫩,非常新鲜系即日入货食材。日本扇贝👍肉质鲜甜,仲有微微海水味几好。Q弹鲜墨鱼
二访呢间怀旧style港式火锅店--叁不馆

椒盐鳝球

火锅汤底--胡椒猪肚鸡汤

火锅食材

极级本地手切肥牛👍👍👍
优质食材真系要配上手切,肉质鲜红嫩滑,煮到半熟即食啱啱好。

草虾👍
食落好鲜甜,肉质弹牙,非常新鲜嘅食材。

南非鲍鱼👍👍

苏格兰带子👍👍👍
带子几大只,咬落鲜嫩,非常新鲜系即日入货食材。

日本扇贝👍
肉质鲜甜,仲有微微海水味几好。

Q弹鲜墨鱼丸拼鲜虾丸👍👍👍
手打系列果然名不虚传,手打墨鱼丸同鲜虾丸都颇大粒份量交足货。墨鱼丸食到啖啖墨鱼肉香味,唔系个种粉浆制出嚟嘅味道。
要大赞手打鲜虾丸嘅口感真系好弹牙,仲食到粒粒虾肉,呢个推荐大家试试!

桂花蚌👍👍👍
食落鲜嫩弹滑,充满海水味,份量都几大份,又系劲新鲜嘅即日入货食材,推介!

皇帝菜
清爽嘅口感浸落煲浓咗嘅胡椒猪肚鸡汤入面食,好索汤,食落好似浸住上汤嘅菜咁😍

2024-04-28
用餐时段