2017-11-19
觀塘工廠愈嚟愈多餐廳,但無乜幾間小妹真係覺得好食。今次呢間bella shine真係估你唔到咁好食,而且十分抵食,普通西餐價錢但高質素靚食材,好多驚喜❤️—————————————餐廳提供set dinner但食客可以+$88 將main menu既main dish做set🤤所以超多選擇!Set dinner: 前菜: 清酒生蠔配溏心蛋❤️生蠔放係清酒杯入面,浸住「真·清酒」,點少少wasabi,真係估你唔到咁夾!(大家鐘意可以飲埋啲酒😝) ❤️溏心蛋配巴拿馬火腿,同甜甜地既紅菜頭醬,真係好好好好食!又夾又開胃!(出賣友人haha) —————————————主菜: 炸軟殼蟹咸蛋意粉 (單售$118)❤️用咸蛋嚟炒意粉真係第一次食,好似食緊黃金蝦咁。咸蛋香加上意粉真係又估你唔到咁夾😭😭軟殼蟹無炸到乾哂,反而好juicy仲好多件,超級扺食!—————————————主菜: 焗羊架配紅酒汁(單售$188)❣️唔係太有驚喜,反而襯底既薯容係黑松露薯容,我都為左佢破戒😚—————————————甜品: 綠茶奶凍配雪糕❤️與其話奶凍,不如話係mousse,好滑好creamy,仲要係超濃味既綠茶,好幸福❤️
Set dinner:
前菜: 清酒生蠔配溏心蛋
Appetizer : oyster with sake
Appetizer
(出賣友人haha)
—————————————
主菜: 炸軟殼蟹咸蛋意粉 (單售$118)
軟殼蟹咸蛋意粉
—————————————
主菜: 焗羊架配紅酒汁(單售$188)
甜品: 綠茶奶凍配雪糕
❤️與其話奶凍,不如話係mousse,好滑好creamy,仲要係超濃味既綠茶,好幸福❤️❤️❤️
—————————————
今餐大概200幾蚊一個人,超抵食!