2018-01-31 1351 浏览
生日飯本來話食新斗記,但因為大佬最近食過拍板,覺得好正於是一個月內再三番兜又食。首先有個上菜經理(好似係)服務態度係串既,但食完之後我覺得抵佢串,除此之外上菜換碟啲阿姐經理都好好態度。經過甘多年食美sum集團,Tao香,皇fu等等等等千編一律切條三色椒都一樣既餐廳,忽然食到一間師傅味,真係好令人滾動。餸一上人食先所以冇圖冇真相你地唔好去費是我下次book唔到冇得食。。一蚊鮑魚一啲都唔hea附次起淨介花陳皮清蒸,鮮味使咩搞甘多。蠔汁鵝掌燴柚皮柚皮入味,冇生骨有質地,冇𤓓冇澀洗得好乾淨,鵝掌冧滑,最重要係唔口渴,夠入味唔使勁落生粉等啲餸掛汁。豉油海蝦碌呢個正,鮮味,剪曬蝦槍蝦腳蝦眼,個蝦頭成個趙完唔使吐殼,係貴啲要20蚊一兩。金沙炸茄子咸蛋皇炸脆漿茄子,香口野唔油幾好味。拔絲骨唔多拔絲,味道不錯,冇9甜。銀芽豉油皇炒麵味道好可惜成個碟底都係油。豬油炒菜芯呢啲邪惡野好食就梗,菜芯切左骨位成條上,夠甜菜味好

。一蚊鮑魚一啲都唔hea
附次起淨介花陳皮清蒸,鮮味使咩搞甘多
。蠔汁鵝掌燴柚皮
。豉油海蝦碌
。金沙炸茄子
咸蛋皇炸脆漿茄子,香口野唔油幾好味
。拔絲骨
唔多拔絲,味道不錯,冇9甜
。銀芽豉油皇炒麵
味道好可惜成個碟底都係油
。豬油炒菜芯
呢啲邪惡野好食就梗,菜芯切左骨位成條上,夠甜菜味好
2018-01-30
庆祝纪念