2021-09-20 75 浏览
今日做完運動,諗住去韓國街買啲野今晚屋企食韓燒,經過左呢一間餐廳,個裝修好嘢地中海feel、好似好chill,所以嘆埋個午餐先。地中海茄泥醬聽個名都覺得吸引,感覺好似鷹嘴豆蓉,雖然餐牌寫咗有茄子,芝士甘筍蘆筍,但係食入口真係食唔出,不過有地中海味道,再配上熱熱嘅烤包包,味道特別,好食! 海鮮拼盤串燒個賣相吸引到暈,粒檸檬喺啲海鮮上邊滴啲汁落去,有三文魚同埋大蝦再夾啲紅椒青椒係中間。令到檸檬汁將海鮮嘅鮮味帶咗出嚟。雖然有一舊魚比較硬,但整體來講都唔錯。好啱做完運動需要大量蛋白質🤣叫咗個BSP Pizza諗住試一試,呢個Pizza真係冇諗過咁好食,薄薄嘅餅底配上煙肉同埋辣肉腸及洋蔥,其實睇上去好似好簡單,出奇地好食,淡淡都食到配料,份量亦足夠兩至三個人食,但係因為太好食,食完都好似仲想食😅!做完運動食返大量嘅蛋白質,再加上整體嘅感覺裝修都好好,一路寫一路都仲想再食嗰個Pizza😂

地中海茄泥醬

海鮮拼盤串燒