2018-10-13 86 浏览
早排去開旺角東站,一落天橋就見到呢間pow cha,有近排大熱嘅梳乎厘同雞蛋仔食,好快就比佢嘅香氣吸引到,當然要試試。伯爵茶梳乎厘pancake係平民價錢嘅親民梳乎厘pancake!口感綿密得黎唔會好乾身,睇得出混合左大量伯爵茶葉,茶味都幾香幾出,如果再輕盈啲fluffy啲就更好!我今次冇另外加任何餡料,所以食到中間略嫌有啲dry,如果加埋朱古力醬應該會好啲,但cp值真係幾高的!紫菜肉鬆雞蛋仔佢嘅雞蛋仔口味好創新,選擇困難嘅我問左一問店員推薦咩口味,佢就話肉鬆好多人都叫,我就聽佢推薦叫左呢個。每粒雞蛋仔入面都有肉鬆,份量好足,鐘意食肉鬆嘅我表示好滿足。另外中間嘅大片紫菜都好脆,同肉鬆好夾,但凍左就會淋,建議用碎紫菜應該會更好。Pow cha除左有野食仲有野飲,食到口乾就叫番杯飲下。店內有少少高枱可以企住食。

伯爵茶梳乎厘pancake

係平民價錢嘅親民梳乎厘pancake!

紫菜肉鬆雞蛋仔

Pow cha除左有野食仲有野飲,食到口乾就叫番杯飲下。

店內有少少高枱可以企住食。