2018-06-30 50 浏览
又去到觀塘工廈區覓食,今次試吓位置好方便嘅「魔膳廚房」~ 餐廳位於業發大廈一期,喺鱷魚恤大廈旁邊,餐廳好大,座位舒適,環境唔錯,食物選擇眾多,好多都係set, 都幾抵食~ 而且餐廳有優惠,follow OpenRice佢哋嘅page,就可以用$1 換小食😍 我哋都叫咗兩款😝帕爾馬火腿伴哈密瓜小小的一份,大約有兩片帕爾馬火腿,唔會太咸,幾香,同哈密瓜一齊食,清新好味~糯米釀香辣雞翼有兩隻雞翼,糯米釀入雞翼裏邊,好飽満😍 雞翼外皮香脆,整體味道非常好👍🏻 推介小食😋餐湯餐包餐包新鮮柔軟,餐湯我哋揀咗忌廉湯,味道唔錯~香煎帶子黑松露雜菌意大利飯賣相討好,帶子爽口彈牙,黑松露雜菌飯好香,好creamy,配埋雜菌、蘆筍、蟹子、芝士粉,整體香濃好味👍🏻美國頂級西冷牛扒10安士好大塊西冷牛扒😍 我哋選擇咗七成熟,切開都見到粉紅色嘅肉,仍然保持到肉汁,味都唔錯,旁邊嘅配菜都好好味~荔枝玫瑰梳打/ 藍柑檸檬梳打兩杯飲品顏色都好靚,味道清新,唔會太甜👍🏻特級朱古力心太軟呢個心太軟比起其他地方食到嘅唔同,賣相好特別,係用杯裝住心太軟,旁邊鋪滿水果,配埋一齊食都幾特別,唔錯👍🏻

帕爾馬火腿伴哈密瓜

糯米釀香辣雞翼
餐湯餐包
餐包新鮮柔軟,餐湯我哋揀咗忌廉湯,味道唔錯~

香煎帶子黑松露雜菌意大利飯

美國頂級西冷牛扒10安士

荔枝玫瑰梳打/ 藍柑檸檬梳打
兩杯飲品顏色都好靚,味道清新,唔會太甜👍🏻

特級朱古力心太軟