2010-05-15
今晚有事要去紅磡, 對附近環境不太熟悉, 見到紅茶館, 就決定試吓, 因為食評都幾多「笑樣」.晚餐可揀雜菜湯或忌廉湯, 跟牛油多士, 鴨胸沙律, 主菜(有幾款供選擇, 可跟飯, 天使麵或薯蓉)及餐茶.雜菜湯 - 我和朋友都揀了雜菜湯, 湯是用白色有耳大杯盛著, 感覺幾特別, 份量都幾多, 亦很濃味, 唔錯. 牛油多士 - 雖然只是微暖, 但都幾脆.鴨胸沙律 - 碟底有些少生菜及蕃茄等, 上面放了2-3片薄胸肉, 咸咸哋, 不過不失.雞扒腸仔天使麵 - 雞扒微煎了, 味道雖然未見突出, 但總算是我出街食飯預期應該要有的水準, 食天使麵的口感好似食緊米粉, 幾得意喎.豬扒天使麵 - 一塊算幾大塊的厚切豬扒, 豬扒本身味道是唔錯的, 不過肉是硬了一點, 用刀鋸到手軟. 熱檸水及凍檸茶 - 正常味道和份量. okay喇餐廳不是很大, 不過由於人不多, 加上侍應走了去樓面另一邊, 感覺都幾free, 是二三知己傾計吃飯好地方.
牛油多士 - 雖然只是微暖, 但都幾脆.
熱檸水及凍檸茶 - 正常味道和份量. okay喇