2021-04-04 2608 浏览
深水埗有好多文青風Cafe ,而今次我就走仲有一個比較懷舊風格,裏面嘅裝修簡約、餐枱都係用深啡色木椅襯托,感覺比較休閒 舒適✨✨焗西蘭花芝士卷呢個配搭好特別,西蘭花苗打碎左之後再用芝士同薯仔蓉差成一個卷,外面香香脆脆裏面質感好柔軟,香濃芝士慢慢滲出,點埋沙律醬,口感特別豐富😍✨啤酒魚柳配美國薯條飲啤酒一定配搭薯條或者炸魚柳,先講炸魚柳即Order即刻做,高溫炸出嘅魚柳外層薄身鬆脆,裏面先係重點😆就係塊魚柳肉質超超嫩滑,係特別開胃好食😍😍😍有點食到唔停口🤩🤩🤩,薯條🍟厚切增加 ✨Gweilo Lo IPA呢支啤酒係朋友order試吓,手工啤酒呢個名真係得幾盞鬼😍每一啖有一陣果香味,之後係口腔裏便開始慢慢滲出麥味,最後舌尖上有一浸苦澀,感覺容易入口,鍾意清淡嘅啤酒,值得推介✨蘋果柚子茶我飲咗杯蘋果柚子茶,蘋果唔係切到一粒粒😬係切片比較爽甜,甜得來帶少少柚子嘅酸味,茶味甘 ✨香辣蜆肉意粉意粉加入元素有配菜辣椒🌶️黑椒同埋蒜蓉面選取意大利粉,Fusion好特別,蜆肉剝咗殼肉質好滑 夠晒新鮮一啲都冇腥味,配菜加咗辣椒加埋意粉更加提升香味,越食越惹味

✨焗西蘭花芝士卷

✨啤酒魚柳配美國薯條

✨Gweilo Lo IPA
呢支啤酒係朋友order試吓,手工啤酒呢個名真係得幾盞鬼[鬼佬啤酒]😍每一啖有一陣果香味,之後係口腔裏便開始慢慢滲出麥味,最後舌尖上有一浸苦澀,感覺容易入口,鍾意清淡嘅啤酒,值得推介

✨蘋果柚子茶

✨香辣蜆肉意粉