2023-03-27
跟朋友一齊出左去堅尼地城買小禮物,之後係附近搵Lunch ,行過好多條街,發現都幾多選擇,唯獨被呢間門口吸引住,門口以粉色燈牌,望入去好似一間酒吧既感覺,入面好似台式餐廳既裝潢,文文青青既感覺,枱上見到一隻假黑豬,好有趣,為了黑豬影左張相🤩<House Marinated Olives>👅呢個自家醃製橄欖真係好開胃唔錯,酸酸咸咸口味,似足以前細細個時係外國食到果種感覺<Corn Ribs>👅真係好吸引,呢個配搭真係夠特別,佢有焦香粟米、粟米蓉、爆谷係度,粟米真係香甜又爽口<10" Margherita Pizza>👅呢個10吋既份量真係好大,一定夠晒我地既食量,真係好到香噴噴,醬料配料都好豐富,特別水牛芝士真係超鐘意👄<1/4Chicken >👅首先賣相好吸引,醬汁好豐富,雞肉比較嫩滑,配合佢獨有醬汁係無得頂,佢有埋椰菜絲沙律,真係有菜又有肉,營養豐富而且沙律味道真係唔錯的👄食物味道🫦🫦🫦🫦🫦
<House Marinated Olives>
<Corn Ribs>