公眾假期同朋友gathering ,原本去荔枝角另一間餐廳,但係嗰間因為公眾假期所以無開到。好彩有兩手準備,去依一間較地鐵站遠少少嘅餐廳。向荔枝角地鐵站行大概8分鐘左右,就黎到一間門牌未有名嘅餐廳,望咗一陣見到餐牌上邊嘅餐廳名就知道找啱左。間餐廳都好大,可以坐到40人左右。牆上嘅裝飾係一個好大嘅鐘。 可能係公眾假期嘅關係,中午時段只有三個餐可以選擇,價錢大約你40幾至60幾蚊左右,飲品另叫。荔枝蟹柳番茄意粉不過不失,味道唔係太濃,但蟹柳食落口有少少凍,最特別係有我最愛荔枝(三粒罐頭荔枝)。熱榛子朱古力- 同出邊飲到嘅大牌子差唔多,個人覺得太甜,飲到一半已經忍唔住問佢攞左杯熱水飲。可能係新開嘅關係,門口掛住個牌話響Facebook 打卡可以送一款鹹味批或者朱古力榛子批。 有唔使錢嘅嘢一定唔執輸。朱古力榛子批我向食完意粉之後食,尚有一點餘溫,裏面既朱古力醬仲係溶既,朱古力味好重,好好食。但個批完全係敗筆,個批被太霖,一啲都唔脆,好似放咗好耐咁。

荔枝蟹柳蕃茄意粉
熱榛子朱古力-