2010-08-13 42 浏览
第一次寫食評,試下寫這間steak house. 多多指教。環境舒適,很夠光線,英式牆壁,潔白的餐桌,好有英倫感覺。食物方面,味道合格,我自己叫了一個lunch set,有前菜,主菜,甜品。前菜蘑菇湯,幾香幾濃,有蘑菇小小粒,有質感。主菜紅酒汁豬扒,味道惹味,不過豬扒肉汁較少,豬扒不是太鬆化。甜品係titamisui,不太甜,咖啡酒味不夠濃,蛋黄漿和蛋白漿都幾滑,但是買相有點難看,看似像一pat嘢多過蛋糕服務都算有禮,不過他們可熟讀個menu先,因為當我同事重複兩次叫三文魚午餐時,他反問我同事邊個魚餐,不過三文魚餐得一個,另外嗰個係龍利柳餐,兩種魚都唔同,食完曬,個supervisor不繼問我哋好唔好食~不過我自己覺得一般~
環境舒適,很夠光線,英式牆壁,潔白的餐桌,好有英倫感覺。
2010-08-02