2022-11-24 330 浏览
第一次去食,喺門口外睇menu 覺得好靚,又覺得一分錢多數有一分貨,佢價格高應該有佢道理,所以就入去試啦。首先門口個男侍應服務態度似去左茶餐廳嗰種感覺,已開始覺得不妙,入坐後,無水,算,但食物質素真係好差! 我叫左個醃漬吞拿魚美人丼御膳,有一碗烏冬,丼飯,小食三文魚,前菜,橙汁,睇圖幾好,現實係細細碗嘅烏冬得d 蔥同一粒切到好幼嘅油揚作伴,湯底偏鹹。丼飯仲衰,舖住幾塊爭鮮都切得厚過佢嘅吞拿魚刺身同d 蔥&wasabi, menu 寫嘅醃漬,真係睇唔出食唔出。小食香煎三文魚,現實份量係menu 圖片切左一半。最後就係一小碟正常嘅凍豆腐。 以事論事,大把開喺大商場嘅日本料理普通一個定食(茶碗蒸麵豉湯前菜沙律)定價都係100左右,但比到嘅質素係附合預期, 呢間定價138以上,我叫個餐168, 但食物質素同份量係元氣爭鮮都好過你!最後,水都無杯,仲要加一。