2018-06-03
今日午餐專登去試,想點刺身盛,店員推介極上版,話除左有海膽toro牡丹蝦之外,其他魚都會靚d。一攞上枱,的確會比個木架擺盤吸引左,再望真d就發現有伏。除左海膽toro牡丹蝦以外其餘都係d低價魚,仲要切得又薄,同餐牌上的樣本相距甚遠!簡直係借omakase 之名比d低價魚黎取巧! 味道方面,除左海膽正常,其他魚不論厚薄的質素都麻麻,連元氣也比不上,同當年低潮的元綠壽司咁上下。例如薰過的鰹魚,正常師傅應該會將頭尾去掉,只切中間半生的奉客,這亦不是甚麼貴魚,但我嗰件係最尾部,全件又柴又黑又苦,我咬左一口吐番出來。食左兩件向店員反映,佢只回我一個無奈樣,然後到我主動叫佢反映一下,佢先答我"哦,好丫"。我明白唔係佢嘅問題,只係作為食客我更加無奈。埋單連加一$361,唯有之後去吃一碗魚旦河補償一下。